Thursday, 10 March 2011

Amalina Ezzati,

I WANT YOU STAY WITH ME.
-wan mohd nasrul-

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I'll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I'm shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me.

:-(
sayang awak ingat tak, awak pernah record kan suara awak nyanyi kan lagu ini untuk saya. thanks sayang.
awak nak tahu tak. setiap malam saya tidur mesti dgr lagu ini.
bila saya dgr lagu ini rindu saya pada awak alhamdulliah terubat sedikit.
tapi sayang..
Awak permain kan saya. kenapa sayang. apa yang saya buat dekat awak
sampai awak tergamak buat saya mcmni. sedih bila orang yang kita sayang, yang kita cinta
buat kita mcmni kan.Dulu kita hanya berkwan di mys. saya ingat lagi. masing-masing tak kenal. orang kata tak kenal maka tak cinta. mmg betul laa. saya ingat lagi awak bagi nmbor awak dkt saya. saya
bukak inbox saya. tertera nama Z-T awak tulis 'just 01767(nmbor awak) saya ingat lagi.
lepas tu kita time baru mula nak kenal kita jarang text kan. kadang-kadang seminggu sekali je
masa tu saya takde perasaan dekat awak lagi. maaf. bila hari demi hari. kita semakin rapat.
rapat sangat. topic yang selalu kita borak pasal perlawanan bola sepak. saya manchester, awak chelsea
asal text je mesti cerita pasal bola kan. yelaa baru kenal kan.
makin hari. kita semakin rapat. saya semakin biasa dgn awak amalina, saya suka kawan dgn awak.
dari situ saya tahu awak la orang nya. yang mencuri hati saya. awak la orang pertama dapat mencuri hati saya
sebelum ramai yang mencuba. tetapi saya tolak dengan baik. bukan saya memilih. tapi ada sebab saya tolak
yang mana sayang kan saya. kita boleh rasa kan bila hati kita mmg untuk orang tu. bila dgn awak hati saya
gembira. sukaa. hidup saya indah. dulu kehidupan saya hitam dan putih, awak datang mewarnai nya.
terima kasih amalina. sejak dari tu saya nekad untuk memiliki hati awak. dan saya berusaha dan terus berusaha untuk mendapat kan cinta awak.
awak kena kan saya ujian? betul kan. saya terima seadanya. saya usaha pelbagai cara nak dapatkan cinta awak. dan akhirnya.. saya dapat jugak hati dan cinta awak. kita bersama. Tarikh keramat 26november 2010,
kita declare dekat UM. tempat ibu awak. sebelum tu kita keluar pegi midvalley tgk wayang jalan2
makan. awak suap saya fish and cheep. betapa terharu nya saya masa tu. awak layan saya baik sangat. kita tgk cerita 2a-lam kan sayang. awak takut kan. tapi ingat yaa. pasal cerita tu. jgn la keluar larut2 malam. bahaya. lepas tu rasa mcm tak puas lagi, kita tgk second time pulak. tapi second time ni erin ada. kita ajak erin sekali. mula2 nak
tgk harry potter,tapi sayang.. ticket dah habis pulak masa tu. tanpa pengetahuan awak saya dan erin
pilih cerita hantu. cerita thailand rasanya. awak tak tahu. awak ingat kan cerita lain. maafkan saya sayang.
saya tak tahu yang awak first time tgk cerita hantu dlm movie. maafkan saya :-(
baru je duduk. tgk kejap , awak dah terjerit dgn si erin. awak takut saya tahu , tapi saya
tak sangka awak takut sampai menangis.. hhmm. saya mintak maaf. saya rasa bersalah sangat masa tu.
sampai tahap awak tak tahan, awak menangis sambil peluk saya... sampai cerita tu habis. i miss that time.
habis je cerita. saya pun hantar awak dgn erin dekat texsi stand. sewaktu awak masuk dlm cab dgn erin
saya sedih. saya nangis dekat situ jugak. masa kita terlalu terhad nak bersama. yelaa kita kan masing2 jauh,
tak tak semestinya hubungan jarak jauh ni tak menjadi. kita kena cuba. kita kena kuat. kita kena bersama mnghadapi ujian,
bila awak sampai dkt UM saya pun dah smpai dkt rumah. kita txt pulak. awak bagi tau saya
yang esok hari, awak nak balik ipoh dahh. saya dah tak tahu nak buat apa. kita tak declare lagi.
awak mintak saya datang dkt UM. time tu dah malam. pkl 12pagi mcmtu. saya datang
yela buah hati nak balik daa esok. rugi dan menyesal nanti klu tak pergi. dah la tak declare apaapa. saya datang
dgn assoy. ajak dia teman, sbb dah malam masa tu. saya pun ngantok. pada mulanya awak tak bagi saya datang, tapi saya tetap nak datang. saya kan degil.
kita spend time dkt taman UM.lama jugak la kita borak2.
dari pukul 1 sampai pukul 4lebih. malam tu jugak saya luahkan perasaan saya dekat awak.
saya nekad nak memiliki hati dan cinta awak. dan akhirnya tercetus la 26november tu. tarikh kita
bersatu. balik je rumah. saya terus menangis lagi. menangis kerana terlalu gembira dapat memiliki awak amalina..

tetapi semuanya... hm. saya masih sayang kan awak, saya masih nak kita tetap bersama.
walaupun saya tahu. awak tak jujur dgn saya. saya tetap nak bersama dgn awak. sampai
saya terfikir, biarlaa. janji saya dgn awak. awak tak anggap saya ni special pun takpee. saya tetap anggap awak yang teristimewa bagi sayaa.

kita dah 5bulan sayang.
bln november smpai march. saya dapat tahu yang awak tak jujur dgn saya.
kenapa sayang? :-( kenapa. saya nak tahu jawapan dia. mesti ada sebab awak buat saya mcmni.
saya tahu, awak tak akan buat saya mcmni klu tkde sebab. org sebaik awak tak kan buat mcmni.
awak patut explain dekat saya. saya tahu sometimes tu saya ni blurr. saya lembap.
huhh. hmm. bila saya dapat tahu je perkara ini. hati saya sakit.
hati ini sedihh sangat. tak bermaya dah nak teruskan hidup, kwn2 semua bagi semangat. tapi tu semua tak mmbantu langsung. hmm. hati ini ibarat di tikam berkali-kali. huhh. saya dapat tahu semua ni dari blog awak.
saya terjumpa blog awak amalina. mcm2 awak cakap dalam tu, yang paling sedih bila birthday
awak 19jan. saya sent wish happy birthday dkt awak. saya dapat tahu dari blog awak.
saya baca semuanya sekali.'
awak tulis ni.

- nk tahu siapa yg menjadi orang pertama wish aku ni kan. kata orang, orang prtama yg wish tu menandakan yang orang tu betul2 ingat kt kita, so , pasti nya si KUDUT tu. eishh. sebenarnya aku mengharapkan orang lain. tp. hhh. sabar lagi.. aku pun online. melihat byk jugak laa yg sudi wish kat aku. err. di samping wish-

awak mengharapkan orang lain ;-( bukan saya as ur bf. sedih sayang bila awak cakap mcmtu. luluh hati ini sedih , perit , kenapa sayang.. hmm
awak tak jujur dgn saya. di saat itu saya pun baca dari mula blog awak. awak tak dapat lupakan ex-awak.
mcm2 saya baca dlm tu. dlm hidup saya. paling sedih , tak pernah saya sesedih ni. sumpah saya tkbole buat apa daa.

March 10. thursday.

Saya text awak. saya luahkan semuanya dekat awak. saya tak sangka awak buat saya mcmni.
awak anggap diri awak single lagi sejak dari mula kita declare. dlm blog ni. Yg ni saya takbole terima.
terus saya balik singapore mlm tu jugak. tak tahan amalina. sakit. hati saya sakit bila awak buat saya mcmni.
orang yang kita percaya , kita sayang , kita cintai. buat mcmni dekat kita. apa rasaa?
sakit kan.mlm tu ktia ada txt. awak cuba nak explain. awak kata susah nak explain dkt awak ni..
awak kata, awak rindu saya. saya pun rindu kan awak.
seribu awak rindu saya, sejuta saya merindui awak. Sayang, saya bole jadi gila mcmni.
awak dah byk ubah hidup saya. tolong laa jgn pergi amalina. plss STAY.
walaupun awak dh buat mcmni. saya tetap nak awak. awak jantung permata saya
tanpa awak, saya takboleh bernafas di bumi ALLAH ini.

apa kata putus awak amalina sayang? 

'Cinta itu indah bagi yang mengerti,
Namun ucapkanlah walaupun sekali,
Agar hati tidak keresahan lagi'

- Saya dah ucapkan cinta saya pada awak Amalina ezzati -
   wan mohd nasrul.

Tak perlu aku berteka-teki lagi..
jika benar jodoh ini takdir-Nya
hiasilah aku dengan cinta itu.
Amin.

Aku terima seadanya,
biarla diriku ini menangung segala kesakitan, keperitan.
Asal kan apa yang aku impikan selama ini akan tercapai
Akanku terima segala dugaan-NYA
Apa yang aku impikan
ialah, hidup bersama diaa.
kerna aku sayang diaa.
Aku cinta dia.
sampai mati

miley cyrus - STAY

Well it’s good to hear your voice
I hope you’re doing fine
And if you ever wonder
I’m lonely here tonight
Lost here in this moment
Time keeps slipping by
If I could have just one wish
I’d have you by my side

Oooohh I miss you
Oooohh I need you
And I love you more than I did before
And if today I don’t see your face
Nothing’s changed, no one can take your place
It gets harder everyday
Say you love me more than you did before
And I’m sorry it’s this way
But I’m coming home, I’ll be coming home
And if you ask me I will stay, I will stay

Well I tried to live without you
But tears fall from my eyes
I’m alone and I feel empty
I’m torn apart inside

I look up at the starts
Hoping you are doing the same
And somehow I feel closer
And I can hear you say

Oooohh I miss you
Oooohh I need you
And I love you more than I did before
And if today I don’t see your face
Nothing’s changed, no one can take your place
It gets harder everyday
Say you love me more than you did before
And I’m sorry it’s this way
But I’m coming home, I’ll be coming home
And if you ask me I will stay, I will stay, always stay

I never wanna lose you
And if I had to I would choose you
So stay, please always stay
You’re the one that I hold on to
My heart would stop without you

I love you more than I did before
And if today I don’t see your face
Nothing’s changed, no one can take your place
It gets harder everyday
Say you love me more than you did before
And I’m sorry that it’s this way
But I’m coming home, I’ll be coming home
And if you ask me I will stay, I will stay, I’ll always stay
And I love you more than I did before
And I’m sorry that it’s this way
But I’m coming home, I’ll be coming home
And if you ask I will stay, I will stay, I will stay

Ya allah ya tuhan ku.
kau kuat kan la hamba mu ni ya allah..

luqman. jaga dia elok-elok.
jangan kecewa kan dia. hati dia hati aku.
sayangi la dia. mungkin cinta aku dia tak balas.
mungkin cinta kau berbalas. kau lindungi la dia.
jaga dia untuk aku

No comments:

Post a Comment